Bevrijdingstocht

Bevrijdingstocht
Op zondag 29 april organiseert RETO samen met TC Wageningen de Bevrijdingstocht, een toertocht over 40, 70, 110 en 150 km. De tocht voert de deelnemers langs diverse markante punten die een belangrijke rol hebben gespeeld in de 2e Wereldoorlog in Arnhem en omgeving.

De verschillende afstanden worden gevormd door drie lussen. Er zijn twee lussen van 40 kilometer, de westlus en de oostlus. De westlus vanuit Wageningen voert je over de Utrechtse Heuvelrug (onder andere de Grebbeberg) en door de Gelderse Vallei. De oostlus vanuit Arnhem gaat over de oostelijke Veluwezoom (onder andere de Posbank). In de centrale lus van 70 kilometer tussen Arnhem en Wageningen fiets je over de zuidelijke Veluwezoom met de heuvels rond Wageningen, Renkum en Oosterbeek.

Start- en finishpunt is het clubhuis van RETO op sportpark Cranevelt vlakbij ziekenhuis Rijnstate te Arnhem. Gratis parkeren op de parkeerplaats aan de Kluizeweg.

De deelnemers aan de 150 km starten tussen 8.00 en 9.00 uur. De overige deelnemers kunnen tussen 8.00 uur en 10.00 uur van start gaan. Deelnamekosten zijn € 5,-. NTFU leden betalen € 4,- op vertoon van het NTFU-pasje. Jeugd onder de 16 jaar kan gratis deelnemen.

De route naar RETO: volg de borden met ziekenhuis Rijnstate.

Vorig bericht Volgend bericht