Herfstbostoertocht

22e RETO Herfstbostoertocht

Op zaterdag 2 november 2019 organiseert Wielervereniging RETO te Arnhem de klassieker ‘RETO Herfstbostoertocht. Nu met een vierde afstand: 100 km !

Deze mountainbiketocht met afstanden van 30, 45, 60 of 100 kilometer gaat door de mooiste beboste gebieden en heidevelden in de heuvelachtige omgeving van Arnhem. Met de 100 km. maak je een uitdagend uitstapje naar de bossen en over de heide van Ede. Deze marathonafstand is voor de ervaren mountainbiker met veel technische vaardigheid.
Alle routes hebben pittige klimmetjes en technische stukken, die afgewisseld worden met single-tracks en gedeelten waar je even op adem kunt komen. Er is ook aan de inwendige mens gedacht. Bij de pauzeplek kan men zich tegoed doen aan onder andere soep en krentenbrood.
Het parcours is uitgezet in samenspraak met gemeenten Arnhem, Ede, Geldersch Landschap, Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer om kwetsbare stukjes natuurgebied zo veel mogelijk te ontzien.

100 km.
De 100 km voert over de uitgepijlde route van de 60 km en heeft een extra lus van 40 km door de bossen van Ede. Deze extra lus is niet uitgepijld, maar wordt gereden op de GPS.
Deelnemers moeten zich van te voren inschrijven via de NTFU (fietssport.nl) en ontvangen kort van te voren de complete 100 km GPS route .

De start voor de 30, 45 en 60 km is tussen 9.00 en 10.30 uur . De 100 km start tussen 8.30 uur en 9.30 uur.
Alle deelnemers starten vanaf het clubgebouw van RETO aan de Daam Fockemalaan 1, 6815 DL te Arnhem, vlakbij ziekenhuis Rijnstate.

Bij het ziekenhuis Rijnstate kan (gratis!) worden geparkeerd. De tocht kent de mogelijkheid van “scan & go” (zie ook www.ntfu.nl). De deelnamekosten zijn € 7,- (voor NTFU-leden op vertoon van het pasje € 5,-). Na afloop is er de mogelijkheid om je fiets af te spuiten bij het clubhuis.
Ook is er voor calamiteiten EHBO aanwezig, zowel in het clubhuis, als op de pauzeplaats.

Route naar RETO: volg de borden met Ziekenhuis Rijnstate.

Vorige bericht Volgende bericht