Bevrijdingstocht (NTFU)

Bevrijdingstocht
RETO organiseert samen met zustervereniging TC Wageningen de Bevrijdingstocht, een toertocht over 40, 70, 110 en 150 kilometer. De tocht voert de deelnemers langs diverse markante punten die een belangrijke rol hebben gespeeld in de Tweede Wereldoorlog in de omgeving van Arnhem en (ruime) omgeving.
Dit jaar (2017) is de tocht op zondag 30 april.

De verschillende afstanden worden gevormd door drie lussen. Er zijn twee lussen van 40 kilometer, de westlus en de oostlus. De westlus vanuit Wageningen voert je over de Utrechtse Heuvelrug (onder andere de Grebbeberg) en door de Gelderse Vallei. De oostlus vanuit Arnhem gaat over de oostelijke Veluwezoom (ondere andere de Posbank). In de centrale lus van 70 kilometer tussen Arnhem en Wageningen fiets je over de zuidelijke Veluwezoom (de heuvels rond Wageningen Hoog, Renkum en Oosterbeek).

Start- en finishpunt is het clubhuis van WV RETO op sportpark Cranevelt (ingang Daam Fockemalaan 1, vlakbij het Rijnstate Ziekenhuis) te Arnhem. Vanaf Burgers’ Zoo wordt de weg naar het clubgebouw aangeduid. 

Deelnemers aan de 150 kilometer kunnen starten tussen 7.30 en 9.00 uur. Deelnemers aan de 110 kilometer kunnen starten tussen 8.00 en 10.00 uur. De deelnemers voor de 40 en 70 kilometer kunnen tussen 8.00 en 11.00 uur starten. Als de Bevrijdingstocht op 4 mei valt, wordt de naam van de Bevrijdingstocht omgedoopt in Herdenkingstocht uit respect voor de gevallen slachtoffers.

Alle routes worden aangegeven middels pijlen. Ook krijgt iedereen een routebeschrijving mee.

Voor meer informatie over de tocht kun je bellen met:
Henk Boschman: 026 - 381 52 87