Winterbostocht

Winterbostocht

24, Jan

4e RETO Winterbostocht

Op zaterdag 8 februari 2020 organiseert Wielervereniging RETO te Arnhem de 4e ‘RETO Winterbostocht’. De routes zijn grotendeels vernieuwd en nu met een extra afstand van 100 km!

RETO bestaat in 2020 100 jaar! Om dit te vieren is de Winterbostocht uitgebreid met een route van 100 km en krijgen de deelnemers op één van de pauzeplekken een heerlijke kop warme chocolademelk.

Deze mountainbiketocht met afstanden van 35, 50, 65 en 100 km kilometer gaat door de mooiste beboste gebieden en heidevelden in de heuvelachtige omgeving van Arnhem. Alle routes hebben pittige klimmetjes en technische stukken, die afgewisseld worden met single-tracks en gedeelten waar je even op adem kunt komen. Er is ook aan de inwendige mens gedacht. Bij de pauzeplekken kunnen de fietsers zich te goed doen aan onder andere soep sportdrank en krentenbrood. Het aanbod verschilt per pauzeplek.

De 65 km en 100 km maken een uitstapje naar de bossen van Zuid-Veluwe. Deze routes gaan geheel of gedeeltelijk over de vernieuwde MTB-route met uitdagende stukken klimwerk en singletracks. De stop bij Goossens Tweewieler Velp biedt technische ondersteuning, een kleine versnapering en een wedstrijdje op de Tacx. Je kunt hier ook de nieuwste Cannondale Topstone Carbon gravelfiets, de SuperSix EVO Carbon racefiets of de Scalpel Si Carbon MTB testen.

Voor de 100 km moeten de deelnemers zich van te voren inschrijven. De extra lus is namelijk niet uitgepijld. Zij krijgen een of twee dagen voor de tocht de GPS-track gemaild. De tocht is uitgezet in samenspraak met gemeente Arnhem, gemeente Rheden, Geldersch Landschap, Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer om kwetsbare stukjes natuurgebied zo veel mogelijk te ontzien.

De start is voor de 100 km tussen 8.30 en 9.30 uur. De overige afstanden starten tussen 9.00 uur en 10.00 uur vanaf het clubgebouw van RETO aan de Daam Fockemalaan 1, 6815 DL te Arnhem, vlakbij ziekenhuis Rijnstate.
Bij het ziekenhuis Rijnstate kan (gratis!) worden geparkeerd. De tocht kent de mogelijkheid van “scan & go” (zie ook www.ntfu.nl).

De deelnamekosten
35 km en 50 km € 7,-
65 km en 100 km € 8,- (i.v.m. extra bijdrage aan Natuurmonumenten)
NTFU-leden krijgen € 2,- korting op vertoon van d NTFU-pas.
Voorinschrijving via www.fietssport.nl/toertochten.

Na afloop kan je jouw fiets afspuiten bij het clubhuis.
Voor calamiteiten is EHBO aanwezig in het clubhuis en op de pauzeplaatsen.

Route naar RETO: volg de borden met Ziekenhuis Rijnstate.

Vorige bericht