Fietsen bij WV RETO

De jeugd heeft de toekomst

Bij WV RETO zijn we van mening dat de jeugd de toekomst heeft en dat de jeugd zorgt voor continuïteit binnen de club. We zijn er daarom trots op dat we bijna 60 jeugdleden hebben. Er worden tal van activiteiten georganiseerd en bovendien besteden we aandacht aan de financiële kant van de wielersport: het materiaal, zowel de fiets als kleding kan voordelig worden gehuurd of gekocht. Zo maken we wielrennen, veldrijden en mountainbiken voor iedereen bereikbaar!

Trainen bij WV RETO

Onze doelstelling is om kinderen op een plezierige manier kennis te laten maken met de wielersport. Zowel kinderen die wedstrijden willen gaan rijden als recreatieve renners zijn van harte welkom. Op de verschillende trainingen kunnen beide groepen meedoen. Daarbij wordt gekeken naar het niveau van de renner, zodat iedereen traint met kinderen van gelijke sterkte. Bij het wielrennen wordt in de zomer op de weg getraind op Papendal. Een prachtige locatie met een mooi  afgesloten trainingsparcours. Voor Mountainbiken en Veldrijden wordt getraind vanuit het clubhuis op Sportpark Cranevelt. Op het MTB-parcours bij het clubhuis kan de techniek worden bijgespijkerd. Trainingen worden ook vaak gehouden in de prachtige omgeving van Arnhem.

Jeugdwedstrijden in de zomer

Wielrennen
Voor de beginnende wedstrijdrijder bestaat de mogelijkheid om deel te nemen aan de Hans van de Hengel Jeugdcompetite ook wel de Midden Nederland Competitie genoemd. Dit is een competitie over 8 wegwedstrijden in de periode van maart tot en met september. In tegenstelling tot wedstrijden van de KNWU wordt hier eerst gekeken naar het niveau en dan pas naar leeftijd. De pelotons zijn ook kleiner dan bij de KNWU wedstrijden. Op de website van KNWU Midden kun je meer lezen over deze goede manier om kennis te maken met wedstrijdrijden. Klik hier voor meer informatie.
De wat meer gevorderde renner kan meedoen aan KNWU districtswedstrijden, waarbij de pelotons al gauw tot boven de 30 coureurs oplopen. Vanuit het district kan een beperkt aantal kinderen zich plaatsen voor het Nederlands Kampioenschap Jeugdwielrennen in juni. Ieder jaar doen meerdere RETO leden mee aan het Nederlands Kampioenschap. Voor meer informatie over jeugdwielrennen bij de KNWU, klik je  hier.

Mountainbiken
Voor de MTB-wedstrijdrijders bestaat er de mogelijkheid om deel te nemen aan de landelijke jeugdwedstrijden (zie http://www.jeugdmountainbike.nl/ ). Dit is een competitie die bestaat uit circa 15 wedstrijden door heel Nederland. Je komt dus op veel verschillende parcoursen. Deze parcoursen zijn gericht op de jonge mountainbiker en daardoor geschikt voor alle niveau’s.
Daarnaast worden er regelmatig voorafgaand aan de KNWU wedstrijden jeugdwedstrijden georganiseerd op de parcoursen waar de dag erna de “grote” mannen en vrouwen rijden. Voor meer informatie over deze wedstrijden zie de kalender van de KNWU .

Jeugdwedstrijden in de winter

Veel leden die in de zomer op de weg trainen en wedstrijden rijden, kiezen er in de winter voor om door te blijven fietsen. WV RETO biedt de mogelijkheid om te gaan veldrijden of baanwielrennen.

Veldrijden
Voor veldrijders worden landelijke wedstrijden georganiseerd door de KNWU. In de korte competitieperiode worden zelfs twee wedstrijden per weekend gehouden. Er wordt gereden voor een puntenklassement. Op basis van dit klassement wordt je startplaats bepaald voor het Nederlands Kampioenschap Veldrijden dat gehouden wordt in januari. Voor meer informatie over jeugdveldrijden, klikt u hier .

Baanwielrennen
RETO heeft geen afdeling die zich specifiek bezighoudt met baanwielrennen. Toch maken diverse jeugdleden, nieuwelingen, junioren en senioren van RETO, gebruik van de wielrenfaciliteiten van het Omnium te Apeldoorn. De jeugdleden kunnen daar in de winterperiode trainen en wedstrijden rijden. Enkele jeugdleden van RETO hebben niet onverdienstelijk Nederlandse Kampioenschappen Omnium gereden.
Wil je meer weten over baanwielrennen? Ga dan naar de website van De Adelaar www.adelaar.org en kies voor baanwielrennen of mail maar retobaanwielrennen@gmail.com

Mountainbiken
In de winter periode worden er bijna geen mountainbike wedstrijden georganiseerd. Soms is het mogelijk dat er mee gereden kan worden bij de veldrijdwedstrijden, maar dit is afhankelijk van de organsatie en de wedstrijdcategorieën.

Enthousiast geworden?

Ben je geïnteresseerd in één van de disciplines binnen de wielersport en overweeg je lid te worden van onze club? Kom dan kennismaken met WV RETO en bezoek deze pagina. Bezoek eens een training of maak gebruik van onze 3 proeftrainingen en ervaar zelf waarom WV RETO een goede keuze is!

Wat je bij ons kunt verwachten:

  • Plezier, gezelligheid, saamhorigheid;
  • Trainingen en toertochten onder professionele begeleiding;
  • Sportieve uitdagingen tijdens training, toertochten en wedstrijden;
  • Leuke contacten met leeftijdgenoten;
  • Uitdagende en leuke activiteiten;
  • Wedstrijdbegeleiding.

Vorig bericht Volgend bericht