Algemeen Vrouwenfietsen

Vrouwenfietsen bij RETO...
Vrouwenfietsen bij WV RETO houdt in dat je als fietster in de eerste plaats in clubverband of individueel deelneemt aan recreatieve fietstochten op de racefiets of de MTB. Daarnaast stimuleren we onze leden zoveel mogelijk om initiatieven te ontplooien voor het (mede-) organiseren van fietstochten in de prachtige en afwisselende omgeving van Arnhem, in Nederland en daarbuiten. Vrouwenfietsen is een discipline binnen RETO die in juni 2016 van start is gegaan. Wij verwachten dat het aantal vrouwenfietsers ook de komende jaren verder zal groeien door de algemeen toegenomen belangstelling voor vrouwenfietsen maar zeker ook door de combinatie van (fiets)activiteiten, gezelligheid en initiatieven van haar leden. Natuurlijk speelt de centrale ligging van ons clubgebouw in de prachtige bossen van Arnhem een grote rol. Als vrouwenfietser kun je tijdens onze zorgvuldig uitgekozen clubritten genieten van een afwisselend natuurlandschap met de nodige hoogteverschillen.
Met vragen over vrouwenfietsen bij WV RETO kun je terecht op vrouwenfietsen@reto-arnhem.nl.

Wie zijn onze vrouwenfietsers?
Dat zijn niet de fietsters die alleen in pure snelheid en competitie geïnteresseerd zijn. Dit wil overigens niet zeggen dat je tijdens de clubritten niet kunt doorrijden. De damesgroepen vertrekken op donderdagavond (van april tot eind augustus) om 19.00 uur vanaf de parkeerplaats onderaan het clubgebouw. Op zondagochtend starten we bij het clubgebouw op Sportpark ’t Cranevelt om 9.00 uur. In de wintertijd is de starttijd 9.30 uur. Op zaterdagochtend wordt er (vaak) ook gefietst, maar is er geen vaste begeleiding. De route, lengte en snelheid spreken we dan ter plekke af. Houd Facebook in de gaten voor de updates over de zaterdag! 

Bij voldoende opkomst wordt er gestart in twee groepen: de b-groep voor basisrijdsters en de a-groep voor gevorderde dames. Overleg van tevoren even met één van de begeleidsters in welke groep je het beste kunt starten. Het is altijd mogelijk om met de heren mee te rijden, algemene informatie over de samenstelling van de verschillende toerfietsgroepen vind je hier: http://www.reto-arnhem.nl/disciplines/toer/algemeen-toer/

De routes die gereden gaan worden zullen vooraf op onze Facebook-pagina (https://www.facebook.com/reto.vrouwenfietsen/) worden gepost. Deze kun je dan desgewenst op je GPS-device zetten.

We streven er naar om minimaal eens per jaar een meerdaagse gezamenlijke reis voor leden van de toerdiscipline te organiseren rond bijvoorbeeld een cyclo (Maratona, Marmotte of Ronde van Lombardije) of naar een mooi fietsgebied. Daarnaast worden er door de toercommissie diverse initiatieven genomen om aan toertochten en klassiekers (in zowel Nederland, België als Duitsland) deel te nemen. Hierover wordt veelal via het forum van de website en via onze Facebook-pagina gecommuniceerd.

Op onze website en in de nieuwsbrief staan regelmatig relevante nieuwsberichten en vooral het forum wordt gebruikt voor het maken van fietsafspraken buiten onze clubritten om of om je aan te melden voor een van onze gezamenlijke fietsreizen. Nadat je bent ingelogd op het besloten gedeelte van de website heb je automatisch ook toegang tot het forum en kun je zelf bijdragen.
We hopen je voorlopig voldoende te hebben geïnformeerd, maar wil je nog meer informatie over de damesafdeling van RETO, dan mag je mailen naar vrouwenfietsen@reto-arnhem.nl of bellen op onderstaand telefoonnummer.
Tot slot, wellicht vanzelfsprekend, maar het dragen van een valhelm is te allen tijde verplicht tijdens het rijden met en voor WV RETO!

Met vriendelijke groet,
Annemiek Kraaijvanger en Annelot Nieuwenhuis,
Aanspreekpunten RETO vrouwenfietsen
+31 (0)6 14183419