Succesvolle wedstrijden op Papendal

Auteur Rob Driessen op 14 juli 2017

Onder een stralende zon ging op zondagochtend 9 juli om 10.00 uur de B-categorie van de vrouwenwielren-competitie van start. In het deelnemersveld van 29 rensters 5 leden van Reto, waaronder de mede-organisator van dit evenement, Sanne de Krijger.
Ondanks diverse uitlooppogingen liep het toch uit op een massasprint, gewonnen door Suzanne Mulder (WTC Maas-Waal), helaas konden onze eigen rensters geen rol van betekenis spelen.

Anders was dat in de A-categorie, van de 24 vertrekkers hadden hier ook 5 het Reto-blauw aan, ook hier uiteindelijk een massasprint, maar nu waren onze rensters beter bij de les.
De overwinning ging helaas afgetekend naar Annet de Ridder (Jan van Arckel), maar thuisrijdsters Brenda Bakker (2e) en Miriam Fuselier (3e) wisten heel knap op het podium te komen, hulde daarvoor !

  

Vervolgens was de beurt aan de 50+-veteranen, hier 33 man aan het vertrek, helaas geen Reto-vertegenwoordiging.
Vanaf het begin een harde koers, diverse ontsnappingen, tot uiteindelijk een kopgroep van 15 man wegreed. In de laatste ronden wisten hier nog weer drie man uit weg te rijden waarvan René Rotscheid (Apeldoorn) met een fietslengte wist te winnen van Barend Verhagen (een 60+-er die op de fiets vanuit Woerden was gekomen !) en Frank Nijssen (Haarlem).
Dat het zeker geen wandeletappe is geweest, blijkt uit het feit dat de 60 kilometer wedstrijd met een gemiddelde van 42 km/u is gereden.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

Al met al een geslaagd evenement, we hebben veel complimenten van de deelnemers gehad voor de organisatie en dat geeft uiteraard motivatie om het niet een éénmalige gebeurtenis te laten zijn.
Ook dank aan alle vrijwilligers en sponsors, zonder hen was het niet mogelijk geweest dit te organiseren.