Wegkapiteins gezocht voor de dinsdagavond

De avonden worden weer langer en vanaf dinsdagavond 31 maart starten we weer met het rijden vanaf het clubhuis en daarvoor zijn we op zoek naar jou! Het concept voor de dinsdagavond is niet verandert, we starten om 19.00u en rijden zo’n 50 km en hoogzomer als de avonden wat langer licht zijn kunnen we dit uitbouwen naar 60 a 65 km.

Om de dinsdagavond veilig, gestructureerd en onder het mom ‘samen uit, samen thuis’ te laten verlopen ben ik vorig jaar gestart als wegkapitein, mijn naam is Johan Kuiphof, velen die al op dinsdag meereden zullen mij kennen en ben ondertussen al bijna 10 jaar lid van de club. Het is fijn om op deze manier ook een bijdrage te kunnen leveren.

Mijn ervaring is dat er nogal eens wat tempoverschil is onder de aanwezigen en dat het voor velen leuker wordt als we in 2 groepen gaan rijden. Hiervoor zijn we nog op zoek naar op zijn minst een 2de wegkapitein die deze groep wil leiden en bij voorkeur naar meerdere wegkapiteins zodat niet alle ‘lasten’ rusten op één wegkapitein. Het zal bij de start van het seizoen een kip-ei verhaal zijn… zolang we geen 2de wegkapitein hebben geen 2de groep en zonder de opkomst van jullie geen 2de wegkapitein.

De opkomst op dinsdagavond is lager dan op zondagochtend, maar de opzet die we nastreven niet anders. Eén groep die op het tempo van de cyclo’s rijden, circa 32 km/u gemiddeld en 1 groep op het tempo van de klassiekers, circa 30 km/u gemiddeld. Op dit moment ontbreekt het aan een wegkapitein om deze klassiekers op dinsdagavond mee op pad te nemen.

Wil jij je aanmelden als wegkapitein of heb je meer info nodig dan kun je je wenden tot mij (johan@johankuiphof.nl / 06 4856 9990) of melden bij Rene Nijkamp (toerfietsen@reto.nl)

Vorige bericht Volgende bericht