Toertochten en wedstrijden

RETO Toertochten & Wedstrijden

WV RETO organiseert jaarlijks diverse toertochten en wedstrijden. 

Op de vierde zaterdag van oktober gaat de Bostoertocht van start, een aantrekkelijke mountainbiketocht over diverse afstanden (30, 45 en 60 kilometer). De tocht gaat door de mooiste beboste gebieden in  Arnhem Noord en omgeving. 

Op de tweede zaterdag van februari wordt de Winterbostocht verreden, een MTB rit met afstanden van 35, 50 en 65 km.

Tot 2010 vond op de laatste zondag van mei het oudste wielerevenement van Arnhem plaats. De Ronde van de Paasberg werd al sinds 1951 op hetzelfde 1100 meter lange parkoers in Arnhem-Noord gehouden. De Ronde van de Paasberg heeft in 2011 niet meer plaatsgevonden. In verband met de financiele exploitatie en de gevolgen van het Buiten Gewoon Beter project Paasberg/Wellenstein voor het parkoers onderzoekt RETO op dit moment of dit evenement in de toekomst in een andere vorm of op een andere plaats zou kunnen plaatsvinden.

Als onderdeel van een heus dorpsfeest, de Eldense Draai, organiseert RETO op vaderdag de Ronde van Elden. Dat is een criterium voor Nieuwelingen (30 kilometer), Amateurs-B (50 kilometer) en Amateurs-A (80 kilometer) op een parkoers van 1700 meter lang in de dorpskern van Elden. Daarnaast is er een dikke bandenrace voor de deelnemers aan de Ome Joop's Toer.

Op de laatste zondag van augustus vindt sinds 1984 tenslotte de Airborne Fietstoertocht plaats, het eerste evenement uit het herdenkingsprogramma onder auspiciën van de Stichting Airborne Herdenkingen. De toertocht is door de combinatie van korte afstanden (25 en 40 kilometer) geschikt voor zowel gezinnen als de meer sportief ingestelde fietser die op de 80 en 150 km aan zijn trekken kan komen. De 150 kilometer telt meer dan 1000 hoogtemeters.

Vorige bericht Volgende bericht