Winterbostocht

Winterbostocht

02, Feb

Winterbostocht 2021

Even leek het mogelijk. De jaarlijkse MTB Winterbostocht, op 13 februari 2021, in coronatijd door laten gaan. Begin november hebben de organisatoren gewikt en gewogen om deze tocht te organiseren. We hadden het vermoeden dat het niet mogelijk was, maar we hebben toch doorgezet. In deze coronatijd houden we rekening met iedereen die het moeilijk heeft. Tegelijkertijd realiseerden we ons dat de MTB winterbostocht aan een bepaalde behoefte voldoet. Een MTB tocht rijden zou een mooie uitlaadklep zijn voor alle sporters die graag weer een flink stuk wilden fietsen.

Uiteindelijk is besloten om te starten met de voorbereidingen voor een aangepaste versie van de jaarlijkse MTB tocht. Dat betekende gebruik maken van bestaande MTB routes die op GPS gereden zouden worden, een maximaal aantal deelnemers, geen pauzeposten en start en finish volgens de corona-eisen.

Drie routes werden samengesteld, die vanuit het clubhuis in de richting van Ede en Otterloo gingen. Uitdagende delen voor de ervaren MTB’ers maar ook voor de minder ervaren sporters. De nodige vergunningaanvragen gingen de deur uit, de indeling van de start- en finishplek stond op papier en de vrijwilligers werden gevraagd. En daarna afwachten wat de coronacijfers doen. Ging het omlaag?

Helaas werd half januari bekend dat, om begrijpelijke redenen, voorlopig geen evenementen georganiseerd kunnen worden. Geen Winterbostocht dus. We hebben nog gedacht aan alternatieven voor de clubleden, maar door de groeiende zorg rond corona en de beperkingen om buiten te sporten hebben we daar van af gezien.

De volgende geplande RETO tocht voor MTB is de Herfstbostocht op 6 november 2021. We hopen dat dit evenement door kan gaan.

Vorige bericht