Winterbostocht

Winterbostocht

01, Nov

5e RETO Winterbostocht 2022

Op zaterdag 5 februari 2022 organiseert Wielervereniging RETO te Arnhem de 5e ‘RETO Winterbostocht’. De routes zijn deels vernieuwd.

Deze mountainbiketocht met afstanden van 30, 50 en 60 km. gaat door mooie bossen en heidevelden in de heuvelachtige omgeving van Arnhem. Alle routes hebben pittige klimmetjes en technische stukken, die afgewisseld worden met single-tracks en gedeelten waar je even op adem kunt komen. Bij de pauzeplekken kunnen de fietsers zich te goed doen aan onder andere soep sportdrank en krentenbrood. Het aanbod verschilt per pauzeplek.

De 60 km maakt een uitstapje naar de bossen van Zuid-Veluwe. Deze route gaat gedeeltelijk over de nieuwe MTB-route Schaarbergen met uitdagende stukken klimwerk en singletracks.

De tocht is uitgezet in samenspraak met gemeente Arnhem, gemeente Rozendaal, Geldersch Landschap en Staatsbosbeheer om kwetsbare stukjes natuurgebied zo veel mogelijk te ontzien.

De inschrijving van alle afstanden is vanaf 9.00 uur bij het clubgebouw van RETO. Voor de 30 en 50 km, kan men zich tot 10.30 uur inschrijven. Voor de 60 km tot 10.00 uur.
Het clubgebouw van RETO is op sportpark ’t Cranevelt, Daam Fockemalaan 1, 6815 DL te Arnhem, vlakbij ziekenhuis Rijnstate. Bij het ziekenhuis Rijnstate kan (gratis!) worden geparkeerd. De tocht kent de mogelijkheid van “scan & go” (zie ook www.ntfu.nl).

De deelnamekosten:
Voor alle afstanden € 7,- .
NTFU-leden krijgen € 2,- korting op vertoon van de NTFU-pas.
Voorinschrijving via www.fietssport.nl/toertochten.

Na afloop kan je jouw fiets afspuiten bij het clubhuis.
Voor calamiteiten is EHBO aanwezig in het clubhuis en op de pauzeplaatsen.

Route naar RETO: volg de borden met Ziekenhuis Rijnstate.

Vorige bericht