Over RETO

Over RETO

27, Aug

WV RETO, passie voor fietsen

RETO is een actieve wielervereniging uit Arnhem met meer dan 550 leden voor mensen, die fietsen in de eerste plaats een gezonde vorm van vrijetijdsbesteding vinden. Het clubgebouw van RETO staat midden in één van de mooiste fietsomgevingen van Nederland (Posbank, Emma Piramide, de Lange Juffer en vele andere mooie beklimmingen) en is een uitstekend vertrekpunt voor de wekelijkse clubritten en trainingen van de vereniging. Binnen 5 minuten ben je buiten de bebouwde kom en met de MTB kun je direct het bos inrijden. Daarnaast is het clubgebouw van RETO door de ligging een geliefde stempelplaats bij diverse toertochten van verenigingen uit de directe omgeving. 

RETO deelt het clubgebouw met de schaatsvereniging “Thialf”. In de winter kan de geasfalteerde trainingsbaan opgespoten worden en draaien honderden schaatsers hun rondjes op een idyllische locatie tussen de bossen. Er heerst binnen de vereniging een ongedwongen sfeer en RETO zit de laatste jaren duidelijk in de lift, vooral de laatste jaren komen er veel nieuwe leden bij.

Door het veelzijdige karakter van de vereniging kan iedereen van jong tot oud, van recreatief tot fanatiek op elk fietsgebied aan zijn trekken komen. Zo kun je bij RETO in clubverband: 

  • je eigen grenzen verleggen door als licentiehouder prestatiegericht wedstrijden te rijden en zo te trainen op snelheid;
  • je conditie op peil houden door mee te doen aan clubritten en georganiseerde toertochten op de weg; 
  • wedstrijdgericht MTB'en door de prachtige bossen rondom Arnhem; 
  • de winter doortrainen op de spinning bike of op de MTB met mooie bos- en veldtochten; op jonge leeftijd als jeugdlid spelenderwijs de fijne kneepjes van het ‘wielermetier' aanleren onder deskundige begeleiding. 

Overigens wordt er bij RETO niet alleen maar gefietst. Uiteraard kun je na een lekkere club- of trainingsrit in ons fraai gelegen clubgebouw met RETO-leden je wielerprestaties en andere ervaringen delen of nieuwe sociale contacten aangaan. De kantine van RETO wordt beheerd door een enthousiaste kantinecommisie en deze heten u dan ook van harte welkom. Tijdens uw zondagochtendritten kunt u hier altijd terecht voor een hapje & drankje.

RETO is lid van zowel de Koninklijke Nederlandse Wielren Unie (KNWU) als de Nederlandse Toer Fiets Unie (NTFU). Leden van de wedstrijdafdeling van RETO worden automatisch lid van de KNWU en leden van de toerafdeling van RETO worden automatisch lid van de NTFU. 

Of je nu met een racefiets op de weg fietst of met de mountainbike het bos in gaat, RETO biedt voldoende mogelijkheden op elk niveau en elke leeftijd.

Kortom: WV RETO, passie voor fietsen!

Vorige bericht