Jeugdwedstrijden in de zomer

Wielrennen
Voor de beginnende wedstrijdrijder bestaat de mogelijkheid om deel te nemen aan de Hans van de Hengel Jeugdcompetite ook wel de Midden Nederland Competitie genoemd. Dit is een competitie over 8 wegwedstrijden in de periode van maart tot en met september. In tegenstelling tot wedstrijden van de KNWU wordt hier eerst gekeken naar het niveau en dan pas naar leeftijd. De pelotons zijn ook kleiner dan bij de KNWU wedstrijden. Op de website van KNWU Midden kun je meer lezen over deze goede manier om kennis te maken met wedstrijdrijden. Klik hier voor meer informatie.
De wat meer gevorderde renner kan meedoen aan KNWU districtswedstrijden, waarbij de pelotons al gauw tot boven de 30 coureurs oplopen. Vanuit het district kan een beperkt aantal kinderen zich plaatsen voor het Nederlands Kampioenschap Jeugdwielrennen in juni. Ieder jaar doen meerdere RETO leden mee aan het Nederlands Kampioenschap. Voor meer informatie over jeugdwielrennen bij de KNWU, klik je hier.

Mountainbiken
Voor de MTB-wedstrijdrijders bestaat er de mogelijkheid om deel te nemen aan de landelijke jeugdwedstrijden (zie http://www.jeugdmountainbike.nl/). Dit is een competitie die bestaat uit circa 15 wedstrijden door heel Nederland. Je komt dus op veel verschillende parcoursen. Deze parcoursen zijn gericht op de jonge mountainbiker en daardoor geschikt voor alle niveau’s.
Daarnaast worden er regelmatig voorafgaand aan de KNWU wedstrijden jeugdwedstrijden georganiseerd op de parcoursen waar de dag erna de “grote” mannen en vrouwen rijden. Voor meer informatie over deze wedstrijden zie de kalender van de KNWU.

Jeugdwedstrijden in de winter

Veel leden die in de zomer op de weg trainen en wedstrijden rijden, kiezen er in de winter voor om door te blijven fietsen. WV RETO biedt de mogelijkheid om te gaan veldrijden of baanwielrennen.

Veldrijden
Voor veldrijders worden landelijke wedstrijden georganiseerd door de KNWU. In de korte competitieperiode worden zelfs twee wedstrijden per weekend gehouden. Er wordt gereden voor een puntenklassement. Op basis van dit klassement wordt je startplaats bepaald voor het Nederlands Kampioenschap Veldrijden dat gehouden wordt in januari. Voor meer informatie over jeugdveldrijden, klikt u hier.

Baanwielrennen
RETO heeft geen afdeling die zich specifiek bezighoudt met baanwielrennen. Toch maken diverse jeugdleden, nieuwelingen, junioren en senioren van RETO, gebruik van de wielrenfaciliteiten van het Omnium te Apeldoorn. De jeugdleden kunnen daar in de winterperiode trainen en wedstrijden rijden. Enkele jeugdleden van RETO hebben niet onverdienstelijk Nederlandse Kampioenschappen Omnium gereden.
Wil je meer weten over baanwielrennen? Ga dan naar de website van De Adelaar www.adelaar.org en kies voor baanwielrennen of mail maar retobaanwielrennen@gmail.com

Mountainbiken
In de winter periode worden er bijna geen mountainbike wedstrijden georganiseerd. Soms is het mogelijk dat er mee gereden kan worden bij de veldrijdwedstrijden, maar dit is afhankelijk van de organsatie en de wedstrijdcategorieën.