Algemeen Toer

Algemeen Toer

28, Sep

Toerfietsen bij RETO...

Toerfietsen bij WV RETO houdt in dat je als fietser in de eerste plaats in clubverband of individueel deelneemt aan recreatieve fietstochten op de racefiets of de MTB. Daarnaast stimuleren we onze leden zoveel mogelijk om initiatieven te ontplooien voor het (mede-) organiseren van fietstochten in de prachtige en afwisselende omgeving van Arnhem, in Nederland en daarbuiten. Toerfietsen is één van de disciplines binnen RETO die duidelijk in de lift zit door de vernieuwingen die de afgelopen jaren zijn doorgevoerd. Het introduceren van de nieuwe kledinglijn en het opzetten van deze website blijken hun effect op geïnteresseerde toerfietsers niet gemist te hebben. In 2002 werd de 100ste toerfietser welkom geheten, rond 2007 het 200ste en momenteel telt WV RETO ruim 260 toerfietsers.

Wij verwachten dat het aantal toerfietsers ook de komende jaren verder zal groeien door de algemeen toegenomen belangstelling voor toerfietsen maar zeker ook door de combinatie van (fiets)activiteiten, gezelligheid en initiatieven van haar leden. Natuurlijk speelt de centrale ligging van ons clubgebouw in de prachtige bossen van Arnhem een grote rol. Als toerfietser kun je tijdens onze zorgvuldig uitgekozen clubritten genieten van een afwisselend natuurlandschap met de nodige hoogteverschillen.

Met vragen over toerfietsen en de verschillende groepen bij WV RETO kun je terecht op  toerfietsen@reto-arnhem.nl.

Wie zijn onze toerfietsers?
Dat zijn niet fietsers die alleen in pure snelheid en competitie geïnteresseerd zijn, want die zullen kiezen voor de wielrenafdeling of de wedstrijd-MTB groep van RETO. Hier ligt het tempo boven de 40 kilometer per uur. Dit wil overigens niet zeggen dat je tijdens de clubritten niet kunt doorrijden. Onze snelste groep rijdt gemiddeld toch ook al snel 32 kilometer per uur. Naast individuele toerfietsers kan het toerpeloton van RETO tijdens de clubritten grofweg worden ingedeeld in vijf snelheidsgroepen die op zondagochtend en op dinsdagavond in clubverband trainen.
Zie de pagina Clubritten voor meer informatie over de verschillende groepen.

Klik hier voor de planning van de clubritten. Voor en na de trainingen zijn onze kantinemedewerkers aanwezig om je van de nodige cafeïne (wel oppassen voor de dopingcontrole natuurlijk) of andere “versnaperingen” te voorzien. 

Als nieuw lid kun je na een aantal ritten zelf bepalen welke trainingsgroep goed bij je past en als je een keer intensiever of juist minder intensief wilt trainen of fietsen kun je natuurlijk altijd een keer met een andere groep meerijden. Groot voordeel van het in een groep fietsen is in ieder geval dat leden elkaar kunnen helpen in noodgevallen tijdens de training of bijvoorbeeld bij het verwisselen van een band. 

LET OP: tijdens clubritten is dragen van een valhelm verplicht!

Naast de trainingen in clubverband rijden leden vaak samen toertochten in de rest van Nederland of zelfs in het buitenland. In dat geval spreken kleine groepen leden af om met gezamenlijk vervoer naar die andere mooie fietsgebieden van Nederland, België of Duitsland af te reizen en zo eens in een geheel andere omgeving te fietsen. 

WV RETO organiseert ieder jaar ook meerdaagse fietsevenementen met overnachtingen.

Volgende bericht