Trainingen

Trainingen

16, Sep

De eerste week van september beginnen de trainingen veldrijden bij RETO op ons eigen veld 9 bij het clubhuis. De trainingen gaan door tot eind januari. Kijk op de kalender voor de exacte data, door vakanties, feestdagen en wedstrijden vallen er altijd een paar trainingen uit. De kalender staat hier.

VELDRIJ TRAININGEN WV RETO
Maand Dinsdag Woensdag Donderdag
September   Gevorderden Jeugd & Basis
Oktober Jeugd & Basis Gevorderden Jeugd & Basis
November Jeugd & Basis Gevorderden Jeugd & Basis
December Jeugd & Basis Gevorderden Jeugd & Basis
Januari Jeugd & Basis Gevorderden Jeugd & Basis
 
Discipline Tijd Locatie   Leeftijd
Jeugd Dinsdag 18:00-19:00 Clubhuis RETO 8 t/m 14 jaar
Basis Dinsdag 19:00-20:00 Clubhuis RETO 15 jaar en ouder
Gevorderden Woensdag 19:00-20:30 Clubhuis RETO 15 jaar en ouder
Jeugd Donderdag 18:00-19:00 Clubhuis RETO 8 t/m 14 jaar
Basis Donderdag 19:00-20:00 Clubhuis RETO 15 jaar en ouder

De basis training van 15 jaar en ouder, is voor iedereen die de basis van het veldrijden wil leren. Hier zullen we trainen op de basis, zoals het van de fiets afspringen in verschillende situaties. Het opspringen van de fiets. De fiets schouderen en vervolgens bv een trap oplopen. Bochten techniek. Door zand fietsen. Heuvels op en af, schuine kanten rijden, modder, startjes oefenen, etc. De gevorderden training van 15 jaar en ouder is voor iedereen die al meer ervaring heeft met veldrijden en met andere wedstrijdrijders samen wil trainen. Enkele tips:

  • Op de dinsdag en donderdag ben je met een MTB ook welkom, als je vering hebt die je "op slot" kan zetten is dat een goed idee.
  • Pomp je banden niet te hard op. een prima uitgangspunt is ongeveer 2 bar voor en achter. Afhankelijk van het terrein en je gewicht mag het iets meer of minder zijn.
  • Aan te raden geen bidon houder op de fiets te hebben, deze kan in de weg zitten met het schouderen van de fiets. Neem wel een gevulde bidon mee.
  • Zorg dat je fiets op orde is, goed werkende remmen, banden met voldoende profiel, goed afgesteld schakel systeem, etc.
  • Helm verplicht

 

Vorige bericht