Algemeen Vrouwenfietsen

Vrouwenfietsen bij RETO
RETO heeft een aparte vrouwenafdeling. We toeren en trainen samen, doen mee aan wedstrijden en spreken daarbuiten regelmatig af voor een rondje op de racefiets, crosser of mtb. Ben je net begonnen met fietsen of heb je al vele kilometers in de benen? Houd je van lekker toeren of ben je een fanatieke wedstrijdrijdster? De ritten en trainingen zijn voor fietsters op alle niveaus.

Fietsen op zondag en dinsdag
Op zondagochtend rijden de dames een duurrit. En in de zomer is er op dinsdagavond de mogelijkheid om te kiezen uit een duurrit of een training.
In de zomer rijden we voornamelijk op de racefiets, in de winter wordt er ook gecrosst en gemountainbiked. Voor meer informatie over wanneer we precies fietsen en wat de ritten inhouden, kijk bij Clubritten.

De dames die willen, doen mee met de tijdritten die RETO organiseert. Aan het einde van het seizoen komt daar de clubkampioen uit.  

Naast de vaste ritten spreken we ook vaak af om samen te fietsen via een WhatsApp-groep. En er zijn door het jaar heen activiteiten zoals clinics, gezamenlijke deelname aan toertochten en een weekend weg.

Competitie Vrouwenwielrennen
RETO vrouwenfietsen is aangesloten bij de landelijke competitie Vrouwenwielrennen. Deze competitie biedt fanatieke wielrensters de kans om laagdrempelige wedstrijdjes te rijden, samen met (en tegen!) de andere trainingsgroepen in het land. Er zijn twee categorieën: een instapcategorie voor dames zonder wedstrijdervaring en een categorie voor de meer ervaren wedstrijdrijdsters. Om mee te doen is alleen een KNWU basislicentie nodig. Lees meer op www.vrouwenwielrennen.nl of stuur een mail naar vrouwenfietsen@reto-arnhem.nl.

Als je de smaak te pakken hebt en je meer wedstrijden wilt rijden, zijn de trainingen en het team van District Oost ook interessant voor je. RETO vrouwenfietsen werkt hiermee samen. Mail ons even als je meer wilt weten.

Kleding
WV RETO verplicht haar leden tijdens de clubactiviteiten in clubkleding - tenminste een clubshirt - te fietsen. Er is een speciale dameskledinglijn. Hier vind je meer informatie over de RETO clubkleding.

Meer weten?
Kennismaken? Je mag altijd drie keer vrijblijvend meedoen voor je besluit of je lid wordt. En ook al vinden we het natuurlijk leuk als onze leden zo vaak mogelijk lekker mee komen fietsen, het lidmaatschap is heel vrijblijvend. Kom je af en toe mee toeren of elke week trainen? Het kan allemaal.

Heb je interesse of heb je vragen? Of wil je onze nieuwsbrief ontvangen? Mail naar vrouwenfietsen@reto-arnhem.nl.

Volgende bericht