Clubklassement voor Amateur en Sportklasse

RETO stimuleert een actieve deelname aan wielerwedstrijden en introduceert dit wegseizoen het clubklassement voor Amateur en Sportklasse licentiehouders. Voor beide categorieën is er een apart klassement.

Hoe gaat het in zijn werk
Door het seizoen heen zijn een beperkt aantal knwu-wedstrijden geselecteerd waar er punten zijn te verdienen. Verder zijn er iedere dinsdagavond op Papendal punten te verdienen. De twee renners die aan het einde van het seizoen in deze wedstrijden de meeste punten in hun categorie hebben gescoord kunnen zich de Beste Amateur en Beste Sportklasse Renner van 2016 noemen en verdienen naast uiteraard de eeuwige roem, mooie prijzen. Ook de nummers 2 en 3 in de klassementen verdienen een prijs. Wat voor prijzen het zijn en hoe/wanneer die worden uitgereikt is nog in beraad en zal later bekend worden gemaakt.

Wedstrijdschema
Zie het schema hieronder de wedstrijden die meetellen in de klassementen en de puntentelling. Ons advies: meld je snel aan voor deze wedstrijden zodat je meestrijdt in het klassement :-)


Ter toelichting
Te zien in het schema is dat door aan de wedstrijden deel te nemen je al punten verdient en door vervolgens in de uitslagen te rijden verdien je meer, en meer, en meer punten.
Als rekenvoorbeeld deelname aan de Ronde van Elden waarin je als 5e eindigt: 2 punten voor deelname + 6 punten voor de 5e plaats = 8 punten totaal voor deze wedstrijd.
Ander voorbeeld is 15e plaats in de wielerronde van Ede: 1 punt voor deelname + 1 punt voor de 15e paats = 2 punten totaal voor deze wedstrijd.
 En, stel je rijdt 5x mee op Papendal met 1x een 10e plaats en 1x een 5e plaats: 5x 1 punt voor deelname + 1x 1 punt voor de 10e plaats + 1x 2 punten voor de 5e plaats = 8 punten verdiend in de Dinsdagavondcompetitie.

Heb je hierover vragen of iets anders te melden, neem dan even contact met me op.
Met vriendelijke groet,
Vincent Verkerk
RETO | Bestuurslid Wielrennen