Dinsdagavond-competitie

Dinsdagavondcompetitie op Papendal

RETO organiseert in de periode april tot september op dinsdagavond trainingswedstrijden in competitieverband. Locatie is het wielerparcours op Nationaal Sportcentrum Papendal (bij Arnhem). Het totaal van de wedstrijden die RETO vanaf de eerste dinsdag na het ingaan van de zomertijd organiseert vormen samen het eindklassement van de RETO Dinsdagavondcompetitie.

Een doel is om wielrenners, die (te) weinig in de gelegenheid zijn om in het weekend een wedstrijd te rijden, of wielrenners die het niveau van de reguliere KNWU wedstrijden (nog) niet aan kunnen, kans te geven hun wedstrijden te rijden en ervaring op te doen. Voor een impressie zie onderstaande video

Nu het vanaf 26 juni weer verantwoord wordt geacht in de buitenlucht weer in wedstrijdverband te kunnen sporten, kunnen we weer starten met onze Dinsdagavondcompetitie.
De eerste gelegenheid daartoe is dinsdag 29 juni, om 19.15u. Tijd en plaats zijn dezelfde als jullie gewend zijn. Laatste wedstrijd: dinsdag 7 september, om 19.15u. Daarnaast zullen er wedstrijden georganiseerd worden op:

 • Dinsdag 6, 13, 20 en 27 juli
 • Dinsdag 31 augustus
 • Dinsdag 7 september

In totaal dus 7 wedstrijden (maandag augustus valt uit vanwege WK BMX).

Om de 1,5m afstand zoveel mogelijk te kunnen aanhouden en wat buiten de wedstrijd nog steeds verplicht is, zijn een aantal zaken anders dan voorheen. Zie hieronder.

Belangrijkste verandering: voor iedereen, ook voor RETO leden, geldt dat een startlicentie bij de KNWU minimaal verplicht is. KNWU basislidmaatschap of NTFU lidmaatschap is niet voldoende en kan niet mee gereden worden. Zie ook:
https://www.knwu.nl/kenniscentrum/renner/startlicentie

Daarnaast geldt uiteraard: als je hoest of je niet lekker voelt blijf je thuis.

Vooraf inschrijven én digitaal betalen.
Dit jaar werken we voor het eerst met een voorinschrijving. Als je mee wilt doen, moet je je vooraf via email aanmelden én via de bank betalen. Je rugnummer ligt dan klaar bij de start en hou je voor alle 7 wedstrijden. En je levert hem aan het einde weer in tegen retour van de borg (via bankoverschrijving).

Een e-mail stuur je naar wielrennen@reto-arnhem.nl , met hierin de volgende gegevens:

 • Naam:
 • IBAN:
 • KNWU licentie nummer:
 • Vereniging:
 • Categorie: A / B / C
  (A: elite, beloften, amateurs, junioren; B: masters, sportklasse; C: nieuwelingen, dames)

Dit kan tot uiterlijk dinsdag 12.00 uur van de dag van de wedstrijd. Aansluitend maak je dan het inschrijfgeld van € 27,50,- over naar bankrekening NL95ABNA0547752806 t.n.v. Pieter Frolichs, onder vermelding van: Naam deelnemer + categorie.

Pas als de betaling ook binnen is, is je aanmelding geaccepteerd en kun je starten. Je hoeft je niet iedere week weer aan te melden; aanmelding is eenmalig en hiervoor krijg je een rugnummer. Dat rugnummer houd je dit seizoen bij je en daarmee kun je ook in de volgende wedstrijden starten. En je levert hem aan het einde weer in tegen retour van de borg € 10,- (via bankoverschrijving). Kortom, inschrijven voor de wedstrijden kost dit jaar € 17,50 (RETO leden rijden vrij in clubkleding en betalen alleen borg).

Dit jaar geen bloemen en prijzen voor de winnaars. Wederom om het aantal contactmomenten te beperken én conform het advies van de KNWU, maken we er dit jaar geen competitie van met prijzen en prijsuitreikingen.
Absoluut verbod om op het parcours te komen voordat de jeugdtrainingen zijn afgelopen!

Net als afgelopen jaar gelden de volgende regels:

 • de enige toegestane toegang is de toegang via de hoofdingang van Papendal en rechtdoor tot de parkeerplaats via de Papendallaan. Je gaat ook niet links- of rechtsaf want die routes zijn gereserveerd voor andere verkeersstromen. De toegang via de Sportlaan (zuidkant Papendal) is niet toegestaan en wellicht ook afgesloten.
 • verzamelen en afhalen rugnummer (eerste keer) en/of melden dat je mee wilt doen: bij de parkeerplaats vóór het hek op de hoek van het parcours.
 • er is geen toegang tot het parcours zolang de jeugdtraining aan de gang is.
 • pas als de trainers van de jeugd aan wedstrijdleider Fred Langenkamp het sein ‘parcours vrij’ hebben gegeven, kun je het parcours op en je naar de start begeven. Dit is pas na 19.00u. De jeugd verlaat het parcours dan via de noord-westelijke uitgang van het parcours en kan zo terug naar de parkeerplaats waar jullie dan zijn vertrokken.
 • wie zich niet houdt aan deze regels krijgt één waarschuwing en wordt bij herhaling dit seizoen verder uitgesloten van deelname waarbij er geen recht is op restitutie van het inschrijfgeld.

Vorige bericht