Dinsdagavond-competitie

Dinsdagavondcompetitie op Papendal

RETO organiseert in de periode april tot september op dinsdagavond trainingswedstrijden in competitieverband. Locatie is het wielerparcours op Nationaal Sportcentrum Papendal (bij Arnhem). Het totaal van de wedstrijden die RETO vanaf de eerste dinsdag na het ingaan van de zomertijd organiseert vormen samen het eindklassement van de RETO Dinsdagavondcompetitie.

Een doel is om wielrenners, die (te) weinig in de gelegenheid zijn om in het weekend een wedstrijd te rijden, of wielrenners die het niveau van de reguliere KNWU wedstrijden (nog) niet aan kunnen, kans te geven hun wedstrijden te rijden en ervaring op te doen. Voor een impressie zie onderstaande video

De start van de dinsdagavond competitie zal zijn op dinsdag 31 maart 2020. Daarna wordt er elke dinsdagavond gereden, tenzij hieronder anders vermeld.

Data waarop geen competitie: - N.n.b. .

Hoe laat is de start?
De wedstrijden gaan om 19.15 uur van start. Inschrijven is al mogelijk vanaf 18.45 uur bij de auto buiten het parcours. Tot 19.00 uur is het verboden om in te rijden op het parcours i.v.m. jeugdtrainingen op het parcours.

Vlakbij het parcours is voldoende parkeerruimte beschikbaar, evenals kleedruimte en douchegelegenheid.

Categorie indeling
Deze competitie is toegankelijk voor wielrenners vanaf 14 jaar en wordt onderverdeeld in drie categorieën, te weten:
·  Categorie A: elite, beloftes, amateurs en junioren
·  Categorie B: sportklasse, masters en daglicentiehouders
·  Categorie C: jeugd categorie 7, nieuwelingen, dames, junior dames en nieuwelingen dames.

Categorie A rijdt 90 minuten, categorie B 75 minuten en categorie C 60 minuten, waarbij 10 minuten voor de verstreken tijdsduur het sein “nog drie ronden” wordt gegeven. Iedere categorie heeft zijn eigen prijzenschema en klassement.


Let op! Gedubbelde renners rijden aan de linkerkant van de weg, in de binnenkant van het parcours.

Deelnemers
RETO leden met een KNWU licentie kunnen gratis deelnemen aan deze competitie. Niet RETO leden betalen € 4,00 per wedstrijd. 

Voor toerleden van RETO geldt dat zij twee mogelijkheden hebben om te doen aan de Dinsdagavondcompetitie:
(1) ze vragen een dubbel lidmaatschap aan en doen vervolgens gratis mee of
(2) ze vragen direct een basislidmaatschap aan bij de KNWU en betalen vervolgens € 4,00 per wedstrijd.

Eindklassement
Bij voldoende deelname zijn er voor de eerste 10 per categorie aan het einde van deze competitie eindprijzen. Van het binnengekomen geld wordt +/- 70% uitgekeerd als prijzengeld, evenredig verdeeld over de drie categorieën. Bij een gelijke eindstand is de uitslag van de laatste wedstrijd bepalend voor het eindklassement. Om in aanmerking te komen voor het eindklassement, dient men in ieder geval aan de helft van het aantal wedstrijden plus 1 deelgenomen te hebben. Eindprijzen worden aansluitend tijdens de laatste wedstrijd uitgekeerd. Is men de laatste wedstrijd niet aanwezig, vervalt het recht op de eindprijs en komt deze ten goede aan de organiserende vereniging.

Uitslagen
Uitslagen staan onder het submenu links.

Puntenverdeling
Per categorie krijgen de eerste 10 gefinishte renners punten, te weten:1e plaats: 15 punten, 2e plaats 12 punten, 3e plaats 10 punten, 4e plaats 8 punten, 5e plaats 6 punten, 6e plaats 5 punten, 7e plaats 4 punten, 8e plaats 3 punten, 9e plaats 2 punten en 10e plaats 1 punt. 

Rugnummers
Deelnemers aan deze competitie krijgen aan het begin van deze competitie een vast rugnummer, welke zij de gehele competitie dragen. Voor dit rugnummer wordt een borg van € 10,00 berekend, die de deelnemer bij inlevering aan het eind van de competitie terugkrijgt. De deelnemer is verplicht dit rugnummer duidelijk zichtbaar aan de rechterzijde van zijn of haar rug te dragen.

De renners die hun rugnummer nog niet hebben ingeleverd kunnen dat tot en met 31 oktober op onderstaand adres doen en krijgen dan ook de door hen betaalde borg terug. Zij moeten dan wel hun ibanrekeningnummer vermelden.

Fred Langenkamp
Wolter Visscherstraat 58
6931 CW Westervoort

Reglement
Van toepassing zijn de reglementen van de KNWU, voor zover deze betrekking hebben op het wielrennen op de weg. 

RETO
 zorgt voor:
· Kleed- en doucheruimte
· 3 Juryleden
· Een veilig en afgesloten parkoers
· EHBO zichtbaar en duidelijk herkenbaar aan het parkoers

Informatie 
Voor meer informatie over de RETO dinsdagavondcompetitie kun je contact opnemen met reto.wielrennen@gmail.com 

 

Vorige bericht