Ronde van Papendrecht : KNWU-debuut van Miriam en Jet

Auteur Miriam Fuselier op 5 juni 2018
Tags: ,

Zaterdag 2 juni reden wij (Miriam en Jet) één van onze eerste KNWU wedstrijden, de 65e Jumbo Ronde van Papendrecht, best spannend... kunnen wij dit niveau aan? Kunnen wij in het peloton blijven? Op weg naar Papendrecht stellen wij de volgende doelen: in het peloton blijven, als het kan naar voor rijden in het peloton en veilig finishen.

Dan begint de wedstrijd; 60 dames aan de start, 25 ronden van 1,6 km in het centrum van Papendrecht. De eerste rondes blijven wij in het peloton, dit geeft vertrouwen, af en toe schuiven wij iets naar voor... en weer naar achter... ;-) Er wordt redelijk veilig gereden, bochten zijn ruim en veilig door te fietsen. Af en toe schommelt het tempo. Er rijdt nog een groepje van 3 dames weg uit het peloton en wij blijven in het peloton. Bij de eindprint halen we nog een paar dames in voor de eer.

Omdat het een heel overzichtelijk rondje (van “slechts” 40 km) was, zonder gekke bochten en obstakels, is de Ronde van Papendrecht echt een goed parcours om mee te beginnen! Het was een mooie ervaring en we hebben onze doelen gehaald!

Miriam finishte 31e en Jet 38e