​JOIN THE RACE | IN 6 WEKEN EEN BETERE FIETSER

Auteur Marco Postma op 24 juli 2018
Tags: ,

Wil je zekerder op je fiets zitten, sneller een bocht nemen of slaat de schrik toe als je in een peloton/groep fietst? Dan biedt ‘Join the Race’ uitkomst. Met dit nieuwe trainingsprogramma spijkeren we je techniek en fietsbeheersing bij, zodat je zelfverzekerd op de fiets zit.

Zelfvertrouwen kweken. Daar draait het allemaal om bij Join the Race. In zes trainingen leer je een bocht écht goed aansnijden, stabiel op je fiets zitten, maar ook beter, veiliger en slimmer in een groep rijden. Allemaal kwaliteiten die je als wedstrijdrenner nodig hebt, maar ook als je zonder wedstrijdambities regelmatig op de fiets zit.

Trainingen
Het programma bestaat uit 6 techniektrainingen van ieder 2 uur, ontwikkeld door KNWU- bondscoach Thorwald Veneberg. Tijdens iedere training staat steeds één thema centraal: balans, obstakels, bochten, tempo of peloton rijden (2x). Je doet verschillende oefeningen en krijgt gerichte aanwijzingen van de trainer.

Verdiepingsvideo’s
Aanvullend op de fysieke trainingen ontvang je verdiepingsvideo’s. In deze video’s worden de onderwerpen die tijdens de training aan bod zijn gekomen nog eens uitgelegd en met visuals ondersteund. Hierbij kun je denken aan een shot van bovenaf waarin uitgelegd wordt hoe een waaier werkt of een ‘bevroren’ shot van een renner in de bocht waarin uitgelegd wordt wat de juiste techniek is om een bocht te rijden.

Afsluitende wedstrijd
Als afsluiter wordt in de ‘7e training’ een trainingswedstrijd gereden waarbij de trainer mee rijdt tijdens de wedstrijd. Dit is afhankelijk van trainingswedstrijden in de buurt op aansluitend niveau. De trainer fietst mee tijdens deze wedstrijd, zodat hij/zij je laatste tips en tricks kan bijbrengen.

Locatie en start
We starten op 29 augustus. Je bent welkom op het wielerparcours op Papendal.

Kosten
Voor € 125,- doe je mee aan het trainingsprogramma. Hiervoor krijg je dus 6 trainingen van ervaren trainers, verdiepingsvideo’s na elke training en een afsluitende wedstrijd.

Meer informatie en inschrijven
Kijk voor meer informatie over de trainingen én voor het inschrijven op jointherace.nl.
Vragen over het programma kan je sturen naar jointherace@knwu.nl.