RETO stapt in project regionale Elite & Beloften ploeg

Auteur Vincent Verkerk op 4 oktober 2017

Er is in onze regio, midden Gelderland, een nieuwe Elite & Beloften ploeg in oprichting. Dit wielrenteam zal vanaf 2018 gaan deelnemen aan de clubcompetitie, vrije klassiekers, omlopen en eventueel middels een wildcard zelfs aan de topcompetitie. Het wedstrijdprogramma zal ook bestaan uit een aantal buitenlandse koersen in België, Duitsland, Luxemburg en Frankrijk (Arden Challenge, klassiekers, meerdaagsen en omlopen) en 1 à 2 etappekoersen binnen Europa. Het team ziet zich ook vooral als een opleidingsploeg voor renners die de Elite & Beloften categorie instromen en zet daarom zwaar in op begeleiding en ontwikkeling van de renners. Om deel uit te kunnen maken van dit team dien je lid te zijn van één van de participerende verenigingen.

WV RETO is erg enthousiast over dit initiatief en stapt daarom graag en met volle overtuiging in dit langjarige project, samen met nog een aantal verenigingen in de regio. Dit betekent dat RETO sinds lange tijd weer een compleet en samenhangend programma biedt voor het wielrennen op de weg. Vanaf onze welbekende jeugdafdeling voor de 8 t/m 14 jarigen naar het vorig jaar gestarte Nieuwelingen & Junioren team (15 t/m 18 jaar) naar dit Elite & Beloften team (19+) met daarnaast het vorig jaar gestarte Cycling Team Arnhem voor de renners met een Amateur of Sportklasse licentie. Perspectief voor ieder niveau!

Zodra de naam van de nieuwe wielerploeg bekend kan worden gemaakt en er meer details kunnen worden gedeeld dan zullen we dat doen.

Wil je meer weten of ben je geïnteresseerd om deel uit te gaan maken van dit team, stuur dan een mailtje naar wielrennen@reto-arnhem.nl.
Er is nog wat ruimte voor renners in de ploeg, en ook voor verzorgers en mekaniekers.